Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Sajtóközlemény – Művelődési ház felújítása

Művelődési ház felújítása

A projekt címe: Településképet meghatározó épület energetikai korszerűsítése és rekonstrukciója
Kedvezményezett neve: Szőce Községi Önkormányzat
Pályázati felhívás neve: Településkép, közösségi tér fejlesztése
Pályázati felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.1-16.
Támogatás összege: 29.070.333,- Ft
Támogatás mértéke: 90%
Megvalósítás helyszíne: 9935 Szőce, Arany János utca 13., hrsz. 534
A beruházás megvalósításának ideje: 2018.07.25. – 2019.10.15.
Beruházás rövid bemutatása: (500 karakter)

A fejlesztés célja, az elavult műszaki tartalommal rendelkező Művelődési ház felújítása, energetikai korszerűsítése, a működési költségek csökkentése volt.

Az épület külső határoló falai 15 cm EPS hőszigetelést, a lábazat 10 cm XPS hőszigetelést kapott. A födém hőszigetelése a meglévő vasbeton gerendás födémen 30 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel készült. A kazánhelyiség és vizesblokk válaszfalai PTH 10 falazóelemmel min. H.10. habarccsal készültek. A tetőszerkezet 15/15-ös talpszelemennel, 15/15-ös középszelemennel és fogópárokkal épült. Jelen korszerűsítéskor a sérült szerkezeti elemeket cseréltük, valamint a szarufák hosszabbítását végeztük el. A tetőszerkezet 15/15-ös talpszelemennel, 15/15-ös középszelemennel és fogópárokkal épült. A bejárati részek felé előtető épült a tervek szerint.

A külső és belső nyílászárók cseréje is megtörtént. A külső ajtót és ablakokat korszerű, energia-hatékony fa szerkezetekre cseréltük. A belső nyílászárók utólagosan szerelhető tokos, furnéros felületű ajtólappal tervezettek, terv szerinti méretben.

A felújításnál az energiatakarékos, csendes megoldásokra törekedtünk. A gépészeti és villamos berendezések teljes cseréje megtörtént. A fő fűtési rendszert radiátorokkal a kazánhelyiség falánál elhelyezésre került levegős hőszivattyú biztosítja. A hőszivattyú az épület fűtési hőigényét teljes mértékben kielégíti. Tartalék fűtésnek egy kondenzációs gázkazánt telepítettünk. A használati meleg-víz ellátást a hőszivattyú biztosítja, melyhez a tetőn elhelyezésre került napelemek biztosítják az energiát. A hőszivattyú az épület használati meleg-víz szükségletét teljes egészében kielégíti.

A világítás kompakt fénycsövekkel, helyenként LED izzókkal lett kialakítva, melyhez az energiát szintén a napelemek biztosítják.

A fejlesztés révén az épület akadálymentesen megközelíthetővé vált, és az épületen belüli akadálymentes közlekedés is biztosított lett.